Lymfedrænage

Next item Opstart

Lymfedrænage

Jeg tilbyder manuel lymfedrænage af hele kroppen og af ansigtet. Du kan også vælge kun at få drænage af enten over- eller underkrop, eller kun af ansigtet. Men hvad er lymfedrænage egentlig, og hvad er det gavnligt for?

Lymfesystemet består af lymfekar og lymfekirtler, og er en vigtig del af kroppens immunforsvar.

Lymfekarrenes funktion er at opsamle overskydende væske i vævet og transportere lymfevæsken videre til lymfekirtlerne, hvor den renses. Derefter føres lymfevæsken tilbage i blodbanen.

Hvis lymfesystemet ikke fungerer ordentligt, opstår der ødemer. Du har måske hørt om ”ødematøse ben”. Det betyder at benene er hævet pga. ophobet lymfevæske. Hvis du trykker med fingeren på dit ben eller din fod, og huden så bliver stående nede (der dannes en fordybning), så er det et ødem.

Den manuelle lymfedrænage stimulerer lymfesystemet ved hjælp af en blid, pulserende  bevægelse, som foregår med hænderne. Hvis du har brug for drænage af ben, så bliver fødderne også dræneret. Hvis du har brug for drænage af armene, så bliver hænderne også dræneret.

Du skal være opmærksom på at hvis du har Rosen, skal du vente en uge efter at udslættet er væk med at få lymfedrænage. Rosen er en infektion i huden, der viser sig ved, at huden bliver rød, varm og hævet. Rosen kræver antibiotika.

 

Hvornår er lymfedrænage især gavnligt:

  • Efter hofte-, knæproteser, og andre operationer.
  • Ved væskeophobninger (ødemer). Det kan eks. være i arme eller ben.
  • Ved fibromyalgi.
  • Ved stress og søvnløshed
  • Ansigtsdrænage er gavnligt, hvis du har migræne.